Bom dia!

Eilisaamu alkoi sitten ihanasti eksymällä matkalla töihin. Klo 12 piti olla paikan päällä, mutta käännyttiinkin väärälle tielle ja huomattii se liian myöhään ja meidän piti palata takasin, Kun sitten se oikea suunta löytyi ja matkaa oli jäljellä vielä semmonen reilu 15 minuuttia niin  kellohan jo näytti 12.02. Onneksi meidän ravintolapäällikkö sattui ajamaan ohtise ja otti meidät sitten kyytiin ja vei perille(naurujen jälkeen).

Ravintolassa meidät otettiin hyvin vastaan. Kokit eivät puhu oikeastaan sanakaan englantia, joten elekielellä mentiin. Tarjoilijat sen sijaan puhuivat onneksi ymmärrettävää englantia ja esittelivät meille paikkoja ja kertoivat vähän miten toimia. Syötiin myös lounas ennen vuoron aloittamista. Ruokana oli tyypillistä portugalilaista ruokaa, joka ei sitten yhtään ollut meidän makuun. Ruoassa oli papuja, lihaa jossa oli todella paljon läskiä ja kasviksia.

Ravintola aukeaa klo 12 lounaan merkeissä ja sulkeutuu klo 15. Aamulla ei asiakkaita käynyt kuin muutama ja meillä oli aikaa porista, opetella joitakin sanoja sekä tutustua muihin. Klo 15 Rafael vei meidät asunnollemme, jossa sitten löhöiltiin sinne ilta seitsemään asti ja sitten lähdettiin takaisin töihin. Luultavasti koko tämä aika me tehdään tuplavuoroa. Illalla lopeteltiin siitä yhdentoista jälkeen ja kokit veivät meidän takaisin asunnolle.

Työasuina meiilä on valkoinen ravintolan t-paita, musta neule, mustat farkut ja omat työkengät

Tänään meillä olikin sitten heti vapaapäivä, sillä ravintola on kiinni. Herättiin aamulla kauheaan möykkään ja piippausääneen samalla kun joku ilmeisesti yritti tulla asuntoomme. Siltä se ainaki kuulosti. Unenpöpperössä ja hämmentyneenä vähät välitettiin äänistä ja ja vedettiin peitto takaisin korville. Kolinakin loppui lyhyeen.



Asunto tosiaan on todella kylmä, että mikäli joku miettii lähtöä Portugaliin niin villasukat ja -paita matkaan! Muuten tänään oli todella lämmin päivä, n. 20 astetta. Mentiin kahdelta läheiseen kahvilaan tapaamaan meidän "yhteyshenkilöä" (jos niin voi sanoa) Patriciaa, joka toimii täällä alan opettajana. Hän kiereteli meidän kanssa ympäri kylää ja esitteli paikkoja sekä kertoi vähän historiaa ja muuta sellaista. Käytiin ihanissa paikoissa ja nautittiin auringosta, joka paistoi täysin siniseltä taivaalta. 





Kierreltiin vielä iltapäivällä erilaisssa kaupoissa ja kojuissa. Ennen asunnolle menemistä palattiin kuitenkin vielä samaan läheiseen kahvilaan, 18epiques, syömään. Koko paikkahan on tosiaan halpa ja annokset isoja joten yhteensä meidän ruoka maksoi kaiken kaikkiaan suunnillen 8 euroa. Tuorepuristetu appelsiinimehu on täällä niin taivaallisen makuista!



Illalla lähdettiin vielä kävelemään, jotta nähtäisiin auringonlasku. Me ei ihan ehtditty kävellä paikkaan, jossa olisi ollut upeat näkymät, mutta ehkä joku toinen ilta sitten! Huomenna taas on työpäivä ja seuraava vapaapäivä taas tiistaina. Mutta nyt villapaita päälle ja peiton alle lämmittelemään. (tai vaihtoehtoisesti ulos). Boa noite!




Kommentit

  1. Hei,

    kiva kuulla kuulumisianne. Meillä Levi-Instituutista lähtee sinne opiskelijoita syksyllä. Nauttikaa auringosta ja appelsiinimehusta.

    t. Mari Jokela/Lapin matkailuopisto/Kittilä

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kolmet juhlat

From Rovaniemi to Vila Nova de Milfontes